Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Bulgurový Tabbouleh

Bulgurový tabbouleh by sme mohli preložiť aj ako bylinkový šalát. Byliniek je v ňom celkom hojne. Výborný je ako samostatné jedlo, ale hodí sa aj ako príloha k mäsu. Štandardne je bohatý na petržlenovú vňať. My sme ako alternatívu použili rukolu a pažítku.

Pšeničný bulgur je vyrábaný namáčaním a sušením pšenice. Pri tomto procese dochádza k premene škrobov na cukor a tým sa stáva zrno ľahko stráviteľným a vystupuje jeho nezameniteľná, ľahko oriešková- obilná chuť.

Prečo je bulgur zdravý?

U bulguru sa cení jeho jednoduchá príprava, oriešková chuť, ľahká stráviteľnosť, vysoká nutričná hodnota a vysoký obsah vlákniny, sacharidov, vitamínov – najmä vitamínu A a nízky obsah tuku. Je bohatý na fosfor, horčík, selén a železo. Čo sa týka zdravotných benefitov pre ľudské telo, tak vláknina obsiahnutá v bulgure podporuje správnu činnosť čriev a nervovej sústavy. Znižuje napr. chuť na sladké a dokáže skvele zasýtiť. Pomáha urýchľovať metabolizmus a pomáha detoxikovať hrubé črevo.

Na výborný ľahký, jarný obed potrebujeme: 

  • hrsť rukolových listov
  • 100g mätových listov
  • hrsť čerstvej pažítky
  • 2ks zelenej cibuľky
  • hrnček uvareného bulguru (mnoźstvo môžete urpaviť podľa chuti)
  • olivový olej
  • 2ks paradajky
  • citrónová štava
  • himalájska soľ

Postup:

Postup je náramne jednoduchý. Všetky suroviny nakrájame na drobné kúsky a premiešame spolu s uvareným bulgurom. Pridáme olivový olej a citrónovú šťavu. Dosolíme podľa chuti a podávame :).

Dobrú chuť.