Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Veľká noc

Šalát bez majonézy?

Nebojte sa experimentovať.
Niekedy majonézu stačí nahradiť jogurtom a chuť zvýrazniť bylinkami ?.

Fantázii sa predsa medze nekladú. My sme vyskúšali alternatívu s cviklou či zálievku s trstinovým cukrom.

Klasický šalát s jogurtom.

Potrebujeme (pre 4 osoby):

  • 1kg zemiaky
  • 4ks kyslé uhorky
  • 2 PL  plnotučná horčica
  • 460g zaváraný hrášok, mrkva a kukurica
  • 400g biely grécky jogurt (0, 2 alebo 10% tuku)
  • 3 vajcia
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • korenie na vajíćka LEBENSBAUM
  • čierna soľ Ravita
  • olivový olej
  • 1čj trstinového cukru Ravita

Kombináciou byliniek, čiernej soli a olivového oleja docielime tú správnu chuť, preto ich určite nevynechajte. Množstvo ingrediencií si samozrejme môžete upraviť podľa vlastnej chute a preferencií.

Postup:

Zemiaky si uvaríme vo vode v šupke (zhruba 30 minút). Vajcia uvaríme natvrdo. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť , ošúpeme ich a nakrájame na drobno. Dáme do väčšieho hrnca a pridáme nakrájané vajíčka natvrdo, cibuľu, uhorky, zaváraný hrášok, mrkvu a kukuricu (bez vody) a zamiešame. Následne do šalátu pridáme jogurt, horčicu, soľ a korenie. Poriadne zamiešame a ochutnáme. Môžeme pridať aj vodu z uhoriek a po ochutnaní doladiť korením či horčicou.

Zemiakový šalát s cviklou.

Potrebujeme (pre 4 osoby):

  • 1kg zemiaky
  • 4ks kyslé uhorky
  • 1 menšia cvikla
  • 2 PL  plnotučná horčica
  • 460g zaváraný hrášok, mrkva a kukurica
  • 400g biely grécky jogurt (0, 2 alebo 10% tuku)
  • 3 vajcia
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • korenie na vajíćka LEBENSBAUM
  • čierna soľ Ravita
  • olivový olej
  • 1čj trstinového cukru Ravita

Kombináciou byliniek, čiernej soli a olivového oleja docielime tú správnu chuť, preto ich určite nevynechajte. Množstvo ingrediencií si samozrejme môžete upraviť podľa vlastnej chute a preferencií.

Postup:

Zemiaky si uvaríme vo vode v šupke (zhruba 30 minút). Vajcia uvaríme natvrdo. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť , ošúpeme ich a nakrájame na drobno. Dáme do väčšieho hrnca a pridáme nakrájané vajíčka natvrdo, cibuľu, uhorky, zaváraný hrášok, mrkvu a kukuricu (bez vody) a zamiešame. Následne do šalátu pridáme jogurt, horčicu, soľ a korenie. Poriadne zamiešame a ochutnáme. Na záver pridáme surovú nastrúhanú cviklu a premiešame. Môžeme pridať aj vodu z uhoriek a po ochutnaní doladiť korením či horčicou. Zdobíme nadrobno nasekanou rukolou.

Zemiakový šalát bez majonézy

Potrebujeme (pre 4 osoby):

Zemiaky v šupke vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme lyžičku soli a privedieme k varu. Varíme zhruba 30 minút alebo kým sa dajú vidličkou ľahko prepoliť. Zemiaky scedíme, necháme kompletne vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme ich cez krájač na varené zemiaky alebo ich nakrájame na menšie kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu zalejeme 1dc vriacej vody. Pridáme cukor , ocot a horčicu podľa chuti. Zálievku primiešame k zemiakom. Pridáme nakrájané uhorky a kukuricu. Šalát necháme odležať v chlade.

Zdobíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťkou alebo rukolou.

Igrediencie nakúpiš na