
Bublanina zo špaldovej a pohánkovej múky
Stará dobrá klasika trocha inak :D.
Ak aj vy máte doma veľa ovocia zo záhrady klasická bublanina vždy poteší. Tú našu sme trocha vyšperkovali kvalitným organickým korením a pohánkovou múkou. Marhule poslala babka, čučoriedky doniesla Katka a takto to celé vypálilo :).
Potrebujeme : 150g špaldovej múky Ravita, 50g pohánkovej múky Ravita, 50g kokosovej múky BioFriend, 1pl ovsených otrúb, 3 vajíčka, 100g trstinového cukru Ravita, 130g masla, 1dcl mlieka, 2čj prášku do pečiva bez vínneho kameňa, 1/2čj kurkumy Lebensbaum, 1/2čj cejlónskej škorice Lebensbaum, 1/2 čj buorbon vanilky Lebensbaum, ovocie.
Postup: Suché ingrediencie (múku, korenie, prášok, ovsené otruby) spolu zmiešame. Zľahka roztopené maslo vymiešame spolu s cukrom a žĺtkami. Pridáme k sypkej zmesi a prilejeme mlieko. Vymiešame. Pridáme vyšľahané bielka a znova premiešame. Takto pripravené cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a pečieme zhruba 25 minút pri 230 stupňov.
Ozdobíme práškovým trstinovým cukrom. Vieme si ho jednoducho pripraviť z klasického trstinového cukru mlynčekom na kávu.
Výborné sladké víkendové raňajky :D.