Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Výzva s @mama_na_tretiu

Paradajková polievka s bulgurom a FETOU

Ak ľúbite paradajky rovnako ako my, tak toto je jedna s tých najlepších polievok :).

Prečo použiť Bulgur ? 

Pšeničný bulgur je vyrábaný namáčaním a sušením pšenice. Pri tomto procese dochádza k premene škrobov na cukor a tým sa stáva zrno ľahko stráviteľným a vystupuje jeho nezameniteľná, ľahko oriešková- obilná chuť.

U bulguru sa cení

  • jeho jednoduchá príprava
  • oriešková chuť a ľahká stráviteľnosť
  • vysoká nutričná hodnota
  • vysoký obsah vlákniny, sacharidov, vitamínov – najmä vitamínu A
  • nízky obsah tuku
  • Je bohatý na fosfor, horčík, selén a železo

Čo sa týka zdravotných benefitov pre ľudské telo, tak vláknina obsiahnutá v bulgure podporuje správnu činnosť čriev a nervovej sústavy. Znižuje napr. chuť na sladké a dokáže skvele zasýtiť. Pomáha urýchľovať metabolizmus a pomáha detoxikovať hrubé črevo.

Na prípravu výbornej sýtej polievky potrebujeme: 

  • 1 lyžica masla (môže byť ghí)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1ks cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička mletého koriandru ( výborný je aj čerstvý)
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1liter zeleninového vývaru ( bujón od Sonnentor)
  • uvarený bulgur (podľa základnej prípravy)
  • 400g konzervované krájané paradajky + čerstvé podľa potreby
  • 1 passata (pasírované paradajky 500g)
  • sýr Feta podľa chuti
  • hrsť čerstvej bazalky
  • himalájska soľ a čierne korenie

 

 

Postup:

V hrnci rozohrejeme maslo a olivový olej. Pridáme najemno nasekanú cibuľku a restujeme do zlatista. Pridáme cesnak, škoricu, mletý koriander a restujeme ďalšiu minútku.

Zalejeme vývarom (prípadne vodou a bujónom). Pridáme paradajky a passatu. Varíme 15 minút. Medzi tým si pripravíme bulgur. Varíme ho vo vode 1:2 cca 15 minút.

Možete ho variť naraz v polievke ale potom je najlepšie ju celú skonzumovať. Ak ju chcete mať aj na druhý deň je lepšie si bulgur pripraviť ako cestovinu samostatne.

Podávame s bulgurom , čerstvou bazalkou, čerstvým koriandrom a fetou!

Dobrú chuť.