Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Výzva s @mamanatretiu
Fazulova polievka s pohánkou Ravita 2

Fazuľová polievka s pohánkou

Sýta fazuľová polievka bez mäsa.

Tento recept pripravujem vždy spolu s fazuľkovým teplým šalátom s bulgurom. Snažím sa ušetriť čas spoločnou prípravou fazule. Tú si však počas prípravy polievky viete oddeliť a zamraziť. Nemusíte ju tak hneď využiť na šalát ale môžete si ju pokojne nechať na neskôr.

Pôvodnou domovinou fazule BANGO je Mexiko. Odtiaľto sa fazuľa vďaka svojej nenáročnosti rozšírila do celého sveta. Fazuľa je dieteticky veľmi zaujímavá. Je bohatým zdrojom vlákniny, vitamínov (C, B6, K) a minerálnych látok (železo, draslík, zinok, horčík). Taktiež je výbornou voľbou pri boji s vysokým cholesterolom. Pomáha pri chorobách srdcového, cievného systému a znižuje obsah cukru v krvi. Prospešná je aj pre ľudí, ktorých trápi vysoký krvný tlak. Fazuľa má odvodňujúce účinky a je vhodná pre ľudí s redukčnou diétou.

 

Základná príprava fazule: Fazuľu Bango pred prípravou nechajte namočenú vo vode niekoľko hodín, ideálne cez noc. Vodu potom zlejte. Fazuľu varte v novo napustenej vode cca 40 minút (30 minút v tlakovom hrnci). Ochuťte a dovarte ešte 10-15 min.

 

 

Čas prípravy: 30 minút  (  v prípade vopred predvarenej fazule)

Na 4-5 porcií potrebujeme:

  • pol balenia vopred uvarenej fazule Bango Ravita (30 minút v tlakovom hrnci)
  • Zeleninu akú máme doma (U nás sa dnes našiel len stopkový zeler a mrazená polievková zmes Bonuelle)
  • 3 zemiaky
  • 2 hrste mechanicky lúpanej pohánky
  • bobkový list
  • nové korenie
  • 1 čj tekutý slepačí bujón natur
  • koreniny podľa chuti : čierna soľ, čerstvé bylinky /koriander a bazalka)

 

Postup:

Po dovarení fazule základnym postupom v tlakovom hrnci fazuľu nezlejem. Na panvici orestujem cibuľku , pridám k nej na kocky nakrájané ošúpané zemiaky a chvíľku spolu orestujem. Celú túto zmes pridám do hrnca s fazuľou. Doplním bobkový list, nové korenie, čiernu soľ a bujón. Ak je potrebné dolejem vodu a pridám 2 hrste pohánky. Varím v otm istom tlakovom hrcni ďalších 10-15 minút.

Podávam s čerstvými bylinkami. U nás je „must have“ koriander  na všetko 😀 .

Dobrú chuť  a pevné fazuľové bruška prajeme :).

 

RECEPT NA FAZUĽOVÝ ŠALÁT S BULGUROM