Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Vianočné pečenie.

Špaldové perníčky s pohánkovou múkou

Krehké a voňavé perníky nesmú chýbať na žiadnom vianočnom stole. Čo tak si ich vyskúšať s pohánkovou a špaldovou múkou? Ak máte chuť na mäkké a voňavé pečivo vyskúšajte tento recept!

Potrebujeme: 200g špaldová celozrnná múka Ravita, 100g poháková múka Ravita, 300g špaldová hladká múka, 100g trstinového mletého cukru, 200g medu, 150g masla, 3 vajcia, 2 čj lyžičky mletej škorice LEBENSBAUM, 3 čj lyžičky perníkového korenia, 2čj lyžičky sódy bikarbóny

Postup: Všetko, okrem múky (aj vajíčka ) dáme do hrnca a vo vodnom kúpeli. Necháme rozpustiť. Dôsledne miešame asi 5 minút. Nebojte, praženica sa nám nespraví. Odstavíme z ohňa a necháme chladnúť asi 10 minút. Potom pridáme preosiate múky (okrem celozrnej múky, tú pridáme nepreosiatu). Vymiesime cesto, ktoré necháme v chladničke cez noc. Cesto po vybratí z chladničky je väčšinou veľmi tvrdé. Nechajte ho na linke zohriať asi hodinku na izbovú teplotu. Rozdelíme si ho na tretiny a vyvaľkáme. Vykrajujeme rôzne tvary a pečieme asi 8 minút a 180 stupňov.

Po vybratí z rúry natrieme vajíčkom aby sa krásne leskli.

Ingrediencie nakúpiš na :