Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Knedlíčky z pohánkových vločiek

Máte radi klasiku? Overený vývar s knedlíčkami je tou správnou sviatočnou polievkou. Korenie a zelenina zaistia polievke tú správnu chuť a knedlíčky zahrajú na klasickú nôtu.  Tieto pohankové si pripravíte veľmi rýchlo. Vločky môžete samozrejme nahradiť aj jemnými ovsenými.

Na vývar potrebujeme: 

400g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen zeler, cibuľa)

4 bobkové listy, nové korenie, čierne korenie, olivový olej, nasekaná čerstvá petržlenová vňať

 

Na knedlíčky potrebujeme: 

2 vajíčka

150g pohánkových vločiek (prípadne viac poďla potreby)

2 strúčiky cesnaku

1 lyžička lahôdkového droždia (sušené)

čierna soľ podľa chuti

najemno nasekanú čerstvú petržlenovú vňať

Koreňovú zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Zalejeme vodou, okoreníne a varíme kým zelenina nie je úplne mäkká. Pripravíme si cesto na knedlíčky. Rozšľaháme vajíčka, osolíme, pridáme pretlačený cesnak, lahôdkové droždie a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a pridávame pohánkové vločky do požadovanej hustoty.

Morkými rukami vytvarujeme knedličky ktoré dáme buť priamo do vriacej polievky alebo do samostatne vriacej vody v inom hrnci. Keď vyplávajú na povrch sú hotové.

Podávajte zdobené nasekanou petržlenovou vňaťkou :).

 

Suroviny nakúpiš: