Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Z našej Ravita kuchyne
Makovnik bez muky Ravita

Makovník bez múky

Štedrý makovec bez múky na ktorý nás inšpirovala Simi Malkova @foodlover . Ako sama hovorí intrákový koláčik z remosky :). No viete čo ? Je taký štedrý, že zmizol za okamih 🙂

Makovnik lyzica Ravita

Potrebujeme: 100 g mletého maku, 2 vajíčka, 250 g jemného tvarohu, 50 ml vody, trstinový cukor podľa chuti, lyžica mlieka, 75 g čučoriedok (použili sme mrazené)

Postup: oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka zmiešame s makom, s tvarohom (100g), vodou a trstinovým cukrom . Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Sneh pomaly vmiešame do cesta. Zvyšných 150 g tvarohu zriedime lyžicou mlieka a osladíme. Tortovú formu s priemerom 20 cm (my sme mali len 26cm 🙂 ) vystelieme papierom na pečenie. Rozotrieme naň makové cesto a lyžicou naň dávame kôpky tvarohu. Posypeme čučoriedkami a pečieme približne 25 minút pri teplote 180°C.

Dobrú chuť 🙂

 

makovnik bez Múky Ravita

 

Makovnik bez múky s lopatkou

Inak takúto krásnu lopatku máme od “Ručičkovo” !