Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Z našej Ravita kuchyne
Mrkvovy-kolac-Ravita-web

Mrkvový veľkonočný koláč

Áno, aj na Veľkú noc sa dá maškrtiť zdravo! 🙂

Výborný jednoduchý mrkvový koláč z ovsených vločiek s tvarohom poteší nejedného šibača či mokrú dievku. Napečený je veľmi rýchlo a verte, že naň nezabudnú žiadny hostia.

Mrkvovy-kolac-Ravita-web3

Potrebujeme:

Cesto: 5 stredne veľkých mrkiev, 3 vajíčka, 70 g ovsenej múky (rozmixované jemné ovsené vločky), 30 g kokosovej múky (alebo rozmixovaný kokos), 2 zrelé rozmixované banány, 2 dcl vody (pridávame podľa potreby), 1 veľká čj kypriacieho prášku, 1 čj perníkového korenia Sonnentor, štipka citrónovej kôry, trstinový cukor podľa chuti

Plnka: 500 g jemného tvarohu, sladidlo podľa chuti (stévia) + citrónová kôra, mleté vlašské orechy, cviklové latte Sonnentor, sušený kvet nechtíka.

Postup: 

Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtka zmiešame so všetkými surovinami okrem mrkvy. Mrkvu rozmixujeme na jemno (alebo nastrúhame) a vmiešame do cesta. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na sneh a jemne vmiešame do cesta. takto pripravené cesto vlejeme do tortovej formy (priemer 26 cm) a pečieme na 180 stupňov cca 25 minút. Medzi tým pripravíme plnku. Tvaroh si vymiešame s citrónovou kôrou a vybraným sladidlom.  Na vychladnutý korpus natrieme krém a ozdobíme nechtíkom, mletými orechmi a cviklovým latte.

Krásne zdravé Veľkonočné sviatky prajeme