Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

U bulguru sa cení jeho jednoduchá príprava, oriešková chuť a ľahká stráviteľnosť.
PIlaf-z-bulguru-2

Pilaf z bulguru

Jednoduchý obed do  30 minút !

U bulguru sa cení jeho jednoduchá príprava, oriešková chuť, ľahká stráviteľnosť, vysoká nutričná hodnota a vysoký obsah vlákniny, sacharidov, vitamínov – najmä vitamínu A a nízky obsah tuku. Je bohatý na fosfor, horčík, selén a železo. Čo sa týka zdravotných benefitov pre ľudské telo, tak vláknina obsiahnutá v bulgure podporuje správnu činnosť čriev a nervovej sústavy. Znižuje napr. chuť na sladké a dokáže skvele zasýtiť. Pomáha urýchľovať metabolizmus a pomáha detoxikovať hrubé črevo.

Ako teda na Pilaf ?

Paradajkový s chilli

Potrebujeme: pšeničný bulgur Ravita (pol balenia), červená fazuľa (plechovková), 2 paradajky, paradajková passata, cibuľa, cesnak, kokosový tuk, korenie : chilli, rímska rasca, čierne horčičné semienka, garam massala, červená paprika sladká, sójová omáčka

Príprava: na rozpálený kokosový tuk dáme 1/2 čl rímskej rasce, 1/2 čl čierneho horčičného semienka, cibuľu a cesnak podľa chuti. Všetko spolu orestujeme a pridáme chilli s garam massalou (tiež podľa chuti). Pridáme červenú fazuľu,  trochu opražíme a pridáme pár kvapiek sójovej omáčky. Pšeničný bulgur premyjeme, pridáme k zmesi a zalejeme vodou (V pomere 1:2 , bulgur : voda).Necháme spolu variť  10 až 15 minút. Podávame ochutené jogurtom 🙂

Pilaf-z-BULGURU

Bazalkový s hráškom a tofu

Potrebujeme: pšeničný bulgur Ravita (pol balenia), tofu nakrájané na malé kúsky, mrazený hrášok, bazalkové pesto, cibuľa, cesnak, kokosový tuk, korenie : rímska rasca, čierne horčičné semienka, sójová omáčka.

Príprava: na rozpálený kokosový tuk dáme 1/2 čl rímskej rasce, 1/2 čl čierneho horčičného semienka, cibuľu a cesnak podľa chuti. Všetko spolu orestujeme. Pridáme tofu,  trochu opražíme a pridáme pár kvapiek sójovej omáčky. Pšeničný bulgur premyjeme, pridáme k zmesi spolu s hráškom a bazalkovým pestom, zalejeme vodou (V pomere 1:2 , bulgur : voda). Necháme spolu variť  10 až 15 minút. Podávame ochutené strúhaným parmezánom 🙂

Pilal-z-bulguru-hraskovy