Pečený karfiol
Ľúbite vyprážaný karfiol no hľadáte zdravšiu alternatívu ? Inšpiráciu aj na to ako využiť našu instantnú kašu nájdete v tomto recepte. Inšpirovali sme sa našou obľúbenou @mama_natretiu :).
Potrebujeme: malú hlávku karfiolu (prípadne inej zeleniny ako patizón, brokolica, tekvica), čiernu soľ Ravita, ovsenú instantnú kašu Ravita, 2 vajíčka
Postup: Karfiol rozdelený na ružičky si krátko povaríme v osolenej vode kým nie je polomäkký. Pripravený karfiol postupne obaľujeme v rozšľahaných a osolených vajíčkach a následne hneď v instantnej ovsenej kaši Ravita (môžeme kľudne použiť aj kukuričnú či iný druh). Ukladáme na papierom vystlaný plech a pečieme na 180 stupnov do zlatista. Počas pečenia potrieme olivovým olejom. Môžeme piecť spolu s okorenenými zemiakmi či inou zeleninou ktorá nám výborne poslúži ako príloha.
Dobrú chuť.