Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Netradičný kurkumovo-tvarohový koláč

Veľmi jednoduchý recept na netradičný koláč s kurkumou ktorý Vás isto zahreje a poteší nielen počas upršaného dňa.

Potrebujeme: 

Korpus: 4 vajcia, štipka soli himalájskej soli Ravita, 130g trstinového cukru Ravita, 75g špaldovej múky Ravita, 50g ryžovej múky Ravita, štipka sódy bikarbóny.

Príprava: Vajíčka si oddelíme. Do jednej misky dáme žĺtka a do druhej bielka so štipkou soli a lyžicou studenej vody. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne k nim pridávame cukor a šľaháme do peny. K bielkam primiešame zľahka aj žĺtka. Múky a sódu bikarbónu zmiešame a postupne premiešavame spolu s tekutou vyšľahanou hmotou. Korpus vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne vlejeme (pužili sme formu 26cm). Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.

 

Krém: 500g jemného tvarohu, pomarančová kôra, kardamón Lebensbaum, 2čj lyžičky kurkumy Lebensbaum, trstinový cukor Ravita (podľa chuti), vanilka Lebensbaum, ovocie podľa chuti, 2 vajíčka

Príprava: vajíčka si oddelíme. Tvaroh vymiešamie so žĺtkami. pridáme korenie a cukor podľa chuti. Vyšľahané bielka ručne vmiešame k tvarohu.

Na korpus poukladáme ovocie podľa chuti, rovnomerne vyleje tvarohový krém (môžeme dozdobiť ovocím) a dopečieme v rúre na 180 stupňov cca 10 minút.

Po vychladení a stuhnutí podávame.

 

Všetky uvedené suroviny našej značky nakúpite na pelia.sk