Brokolicový koláč
Potrebujeme na cca 8 ks : 1 menšiu brokolicu, 1 šálku čerstvého alebo uvareného mrazeného hrášku, 5 vajíčok, 100 g hladkej špaldovej múky, 1 kypriaci prášok bez fosfátov (cca 10 g), 1 mozzarellu, olivový olej na vymastenie formy, morskú/himalájsku soľ
Postup: Najprv do vriacej vody vložíme brokolicu, ak použijeme aj mrazený hrášok tak aj ten. Necháme variť zhruha 5 minút. Medzitým v miske vyšľaháme vajíčka do peny. K vajíčkam pridáme hladkú špaldovú múku a kypriaci prášok a vymiešame hladké cesto. Cesto bude vláčne a jemné. Do hotového cesta nastrúhame mozzarellu a premiešame. Tortovú formu o priemere 26 cm potrieme trochou olivového oleja a vylejeme cesto na plech. Keď sa brokolica a hrášok trochu povarí (cca 2-3 minúty vo vriacej vode), vyberieme ich z vody a necháme chvíľu vychladnúť. Cesto posypeme hráškom, nadrobno nakrájanou brokolicou a osolíme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 15 minút pri teplote 180 °C dozlatista.
inšpirované fitshaker.sk