Strukovinová polievka
Strukoviny sú zdravé, výživné, lacné, chutné… Aj napriek všetkým pozitívnym vplyvom na zdravie sa na našom tanieri neobjavujú tak často, ako by sa mali. Odborníci na výživu tvrdia, že by mali figurovať najmenej dva až trikrát do týždňa v našom jedálničku.
Potrebujeme: 300g polievkový mix Ravita, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, rímsku rascu, kurkumu, ocot, sušené kari listy, čiernu soľ Ravita, chilli, kokosový tuk, tekvicový olej Ravita.
Postup: polievkový mix zalejeme po vrch vodou a necháme na noc odstáť. Na panvici si rozpálime kokosový tuk a opražíme cibuľku spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom do zlatista. Pridáme korenie (okrem kari listov) a krátko opražíme. Podlejeme vodou (1 dcl), počkáme kým sa nám cca polovica vody odparí. Následne pridáme scedený polievkový mix, opražíme a zalejeme po vrch vodou. Pridáme kari listy a varíme kým nám strukoviny nezmäknú. Do malej nádoby odoberieme menšie množstvo polievky, ktorú rozmixujeme a vlejeme naspäť. Podávame dochutenú octom a tekvicovým olejom. Namiesto krutónov môžeme použiť rozdrvený päťzrnný chlebík Ravita.