Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Zo života v Ravite.

Čokoládové crinkles (popraskance)

Jednoduchý recept na efektné keksíky sme vylepšili pohánkovou múkou a voňavým organickým korením. Počas pečenia nádherne prevoňajú  kuchyňu a sú naozaj veľmi jednoduché na prípravu.

Potrebujeme: 170 g trstinový cukor Ravita tmavý, 60m l olivového oleja, 1 čj bourboun vanilka mletá LEBENSBAUM, 1čj lyžička aníz mletý LEBENSBAUM, 2 vajíčka, 100 g hladkej špaldovej múky, 50g pohánkovej múky Ravita, 60g kakaa, 1 čj lyžička instantnej kávy, 1 čj lyžička kypriaceho prášku, štipka soli, práškový cukor (môžeme použiť mletý trstnový cukor, ale crinkles nebudú krásne biele)

Postup: mixérom vymiešame trstinový cukor spoločne s olejom. Zmes by sa mala pekne prepojiť. Pridáme vajíčka a šľaháme 1-2 minúty.  V druhej nádobe zmiešame pre osiatu múku s kakaom, práškom do pečiva, soľou a instantnou kávou.  Obe hmoty spolu vymiešame. Zmes sa spočiatku môže zdať veľmi suchá ale pomalým miešaním sa ingrediencie krásne prepoja do hustého cesta.  Cesto odložíme do chladničky (najlepšie na noc, minimálne na 2 hodiny). Pred prípravou  necháme cesto chvíľu odležať pri izbovej teplote. Tvarujeme malé guličky o veľkosti vlašského orecha, ktoré obalíme v práškovom cukre. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 10-12 minút.

Igrediencie nakúpiš na :