Linecké koláčiky zo špaldovej a pohánkovej múky
Voňavé klinčekové linecké koláčiky z pohánkovej múky. Tradičný recept s novými ingredienciami očarí nejednu vianočnú návštevu!
Potrebujeme: 200g špaldová múka hladká, 100g pohánková múka, 1pl mletých orechov (použili sme mleté mandle Ravita), 1čj lyžička mletý kardamón LEBENSBAUM, 1čj lyžička mletých klinčekov LEBENSBAUM, 220g masla, 100g trstinový cukor Ravita, 2 žĺtky, malinový džem.
Postup: zmiešame preosiate múky s cukrom, korením, orechami a maslom. Pridáme žĺtky a vypracujeme cesto. Necháme odležať v chladničke (minimálne 1 hodinu). Vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Aby sa nám cesto netrhalo je dobré ho pomúčiť a pred vaľkaním premiesiť v rukách. Pečieme 9-10 minút na 180 stupňov. Po vychladnutí natrieme džemom a zlepíme 2 kúsky dokopy. Môžeme poprášiť mletým trstinovým cukrom ( trstinový cukor si pomelieme na mlynčeku na kávu).
Ingrediencie nakúpite na www.pelia.sk
Ingrediencie nakúpiš na www.pelia.sk