Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Z našej Ravita kuchyne
Levandulovy cheesecake bezlepkovy Ravita

Levanduľový cheesecake bezlepkový

Ak si máte chuť urobiť leto cez zimu  vyskúšajte tento výborný a jednoduchý bezlepkový cheesecake. Chutí výborne a levanduľu môžete nahradiť čímkoľvek čo Vám sadne podľa chuti :). Táto naša verzia je tak “lajtovo” sladká ale ak máte chuť si život osladiť kľudne sa odviažte viac.  u nás je už úplne jasné čo nebude cez vianoce chýbať . Inšpirovali sme chudnemjedlom.sk a nájdete tam kopec ďalších fajnových inšpirácií.

 

Levandulovy cheesecake bezlepkovy Ravita

Potrebujeme :  kukuričná múka Ravita (100 g), pohánková múka  Ravita (50 g), vajce (1 ks), maslo (90 g)

Plnka:  smotana na šľahanie (250 ml), tvaroh (500 g), vajcia (3 ks), levanduľový cukor trstinový Ravita (2 PL)

Poleva:  kyslá smotana (200 g), levanduľový cukor  trstinový (2 PL)

 

Levandulovy cheesecake bezlepkovy Ravita

Postup:  levanduľový cukor si vytvoríme deň vopred zmiešaním 4 PL trstinového cukru a 2 PL levanduľových kvietkov bez stonky. (my sme použili sušene a urobili dobrú službu) . Kukuričnú múku zmiešame  s pohánkovou, pridáme vajíčko a maslo. Vypracujeme cesto a vložíme ho do chladničky na 30 minút oddýchnuť. Cesto rozvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy (použili sme 26cm). Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov cca 10 minút. Pustíme sa do prípravy plnky.  Zmiešame tvaroh so smotanou na šlahanie, vajíčkami a levanduľovým cukrom. Plnku vylejeme na predpečené cesto a ďalej pečieme v rúre na 150 stupňov, 50 minút. Na záver pripravíme polevu zmiešaním kyslej smotany s levanduľovým cukrom. Vylejeme na cesto a dopečieme v rúre 10 minút. Po vychladnutí necháme v chladničke a podávame na druhý deň.

Potom sa už len udržat a nezjesť to hneď celé 🙂

Levandulovy cheesecake bezlepkovy Ravita