
Levanduľový cheesecake bezlepkový
Ak si máte chuť urobiť leto cez zimu vyskúšajte tento výborný a jednoduchý bezlepkový cheesecake. Chutí výborne a levanduľu môžete nahradiť čímkoľvek čo Vám sadne podľa chuti :). Táto naša verzia je tak „lajtovo“ sladká ale ak máte chuť si život osladiť kľudne sa odviažte viac. u nás je už úplne jasné čo nebude cez vianoce chýbať . Inšpirovali sme chudnemjedlom.sk a nájdete tam kopec ďalších fajnových inšpirácií.
Potrebujeme : kukuričná múka Ravita (100 g), pohánková múka Ravita (50 g), vajce (1 ks), maslo (90 g)
Plnka: smotana na šľahanie (250 ml), tvaroh (500 g), vajcia (3 ks), levanduľový cukor trstinový Ravita (2 PL)
Poleva: kyslá smotana (200 g), levanduľový cukor trstinový (2 PL)
Postup: levanduľový cukor si vytvoríme deň vopred zmiešaním 4 PL trstinového cukru a 2 PL levanduľových kvietkov bez stonky. (my sme použili sušene a urobili dobrú službu) . Kukuričnú múku zmiešame s pohánkovou, pridáme vajíčko a maslo. Vypracujeme cesto a vložíme ho do chladničky na 30 minút oddýchnuť. Cesto rozvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy (použili sme 26cm). Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov cca 10 minút. Pustíme sa do prípravy plnky. Zmiešame tvaroh so smotanou na šlahanie, vajíčkami a levanduľovým cukrom. Plnku vylejeme na predpečené cesto a ďalej pečieme v rúre na 150 stupňov, 50 minút. Na záver pripravíme polevu zmiešaním kyslej smotany s levanduľovým cukrom. Vylejeme na cesto a dopečieme v rúre 10 minút. Po vychladnutí necháme v chladničke a podávame na druhý deň.
Potom sa už len udržat a nezjesť to hneď celé 🙂