Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Z našej Ravita kuchyne.

Makové koláče

Tradičný recept  v zdravšej forme. Toto sú naše makové koláče zo špaldovej múky a múky z ovsených vločiek  (ktorú si hravo vyrobíte doma).  Plnku môžete obmieňať za tvarohovú s banánom alebo rozmixovanými orieškami s maslom a medom.

 

Na rodinnú porciu potrebujeme:

Na cesto: 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky, 1/2 hrnčeka mletých ovsených vločiek MIX Ravita, 1/2 hrnčeka kefíra, 1 vajíčko, 1 lyžicu kokosového cukru (môžeme nahradiť medom), 1 lyžičku jedlej sódy, štipka soli

Na plnku: hrnček maku, 1/2 hrnčeka mlieka, lyžicu makového oleja Ravita, lyžicu kokosového cukru (môžeme nahradiť medom )

Postup:  V miske zmiešame múku, rozmixované ovsené vločky, kefír, vajíčko, med, jedlú sódu a štipku soli. Vypracujeme cesto. Ruky si posypeme múkou a z cesta vypracovávame malé guličky asi o veľkosti marhule. Následne ich roztlačíme a malým pohárom urobíme v strede koláčika priehlbinu. Koláče poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme pod utierkou odpočívať cca 15 minút. Zatiaľ si pripravíme plnku. Mak , mlieko a maslo s medom dáme na panvicu a prehrejeme asi 3 minúty. Pridáme makový olej. Koláče potrieme vajíčkom, naplníme a dáme hneď piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 15 minút. Po do pečení ozdobíme mandľami  a hrozienkami. Chutia najlepšie teplé s mliekom :).

Makove-kolace-web