Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Jadrá sladkých mandlí blanšírované

Nazývané aj “kráľovná orechov”, pretože obsahujú najviac vzácnych živín spomedzi všetkých orechov.

Mandle sú občas nazývané „kráľovná orechov“, pretože obsahujú najviac vzácnych živín spomedzi všetkých orechov. Ľudia ich pestujú už od dávnych čias, od roku 2500 pred n.l. Sú plodom stromu – Mandle obyčajnej. Mandle sú bielej farby, obalené hnedým plášťom a uzavreté v tvrdej škrupine.

Blanšírovanie je tepelná úprava, pri ktorej sa ovocie, zelenina alebo orechy ponoria na istý čas do vriacej vody a následne do studenej. Pomocou tejto úpravy dokážeme odstrániť šupku z mandlí.

Prečo sú mandle zdravé?

Mandle majú vyšší obsah vlákniny, vápnika, vitamínu E, riboflavínu a niacínu, než akýkoľvek iný druh orechov. O mandliach je známe, že pozitívne vplývajú na tráviaci trakt, podporujú trávenie a vyprázdňovanie. Rovnako ako iné orechy aj mandle obsahujú pomerne vysoké množstvo tuku, ale dve tretiny z týchto tukov sú prospešné pre srdce. Sú odporúčané osobám pri kardiovaskulárnych ochoreniach a diabetese, a tiež pri nervových problémoch. Dokážu napr. upokojiť nervový systém. Mandle obsahujú vysoký obsah bielkovín, čím sú výhodným doplnkom vo výžive športovcov. Bielkoviny sú stavebným prvkom našich svalov, kože a chrupavky. Minerálne látky obsiahnuté v mandliach, ako napríklad draslík a sodík pomáhajú regulovať krvný tlak.

Tipy na použitie

Používajú sa k priamej konzumácii, ale aj pri varení, pečení a zdobení zákuskov. Výborne sa hodia do bieleho jogurtu a cereálií v kombinácií so sušeným ovocím. Taktiež si nimi môžete obohatiť zeleninové šaláty. Z mandlí je možné si pripraviť orechové mlieko, maslo, pomazánky a dezerty.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 2496kJ/604kcal; tuky 52g z toho nasýtené mastné kyseliny 4,7g; sacharidy 7,6g z toho cukry 4,9g; bielkoviny 20g; soľ 0,04g.

Category:

Date:

Tags:

POST A COMMENT