Hoci kokosová múka nie je nijako sladená, vďaka sladkastej chuti kokosu stačí použiť menej sladidlá ako u bežnej múky. Kokosová múka sa vyrába z kokosovej dužiny ktorá sa po vysušení a vylisovaní najemno rozomelie.
Prečo je kokosová múka zdravá?
Kokosová múka je bohatá na vlákninu a draslík, vďaka svojim vlastnostiam sa označuje za hodnotný zdroj bielkovín. S ohľadom na svoje mnohostranné použitie, je to ideálna surovina do bezgluténovej, vegánskej a vegetariánskej kuchyne.
Tipy na použitie
Kokosová múka je ideálna ako doplnková múka na pečenie , v pomere 75:25 a ako prísada na dochutenie a zahustenie. Tiež sa hodí do smoothies, jogurtov či müsli.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1350kJ/323kcal; tuky 8,87g z toho nasýtené mastné kyseliny 7,66g; sacharidy 23,2g z toho cukry 20g; bielkoviny 39,2g; soľ <0,1g.