Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Mandľová múka

Mandľová múka je obľúbenou surovinou bezgluténového pečenia. Vyrába sa mletím lúpaných (blanšírovaných) sladkých mandlí.

Prečo sú mandle zdravé?

Mandle majú vyšší obsah vlákniny, vápnika, vitamínu E, riboflavínu a niacínu, než akýkoľvek iný druh orechov. O mandliach je známe, že pozitívne vplývajú na tráviaci trakt, podporujú trávenie a vyprázdňovanie. Rovnako ako iné orechy aj mandle obsahujú pomerne vysoké množstvo tuku, ale dve tretiny z týchto tukov sú prospešné pre srdce. Sú odporúčané osobám pri kardiovaskulárnych ochoreniach a diabetese, a tiež pri nervových problémoch. Dokážu napr. upokojiť nervový systém. Mandle obsahujú vysoký obsah bielkovín, čím sú výhodným doplnkom vo výžive športovcov. Bielkoviny sú stavebným prvkom našich svalov, kože a chrupavky. Minerálne látky obsiahnuté v mandliach, ako napríklad draslík a sodík pomáhajú regulovať krvný tlak.

Tipy na použitie

Mandľová múka sa hodí na pečenie, do tort, cukroviniek, krémov a dezertov. Môžete z nej vyrobiť mandľové mlieko, domáci marcipán a je základnou ingredienciou pre výrobu makróniek. Múka je vhodná na sladké pečenie a cukrársku výrobu.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje                                                           

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 2704kJ/653kcal; tuky 52,52g z toho nasýtené mastné kyseliny 3,95g; sacharidy 18,67g z toho cukry 4,63g; bielkoviny 21,4g; soľ 0,05g.

Category:

Date:

Tags:

Sorry, the comment form is closed at this time.