Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Ovsené otruby

Patria medzi potraviny s najvyšším obsahom rozpustnej vlákniny.
Ovsené otruby

Ovsené otruby patria medzi potraviny s najvyšším obsahom rozpustnej vlákniny a sú osvedčeným pomocníkom pri redukčných diétach. Majú množstvo účinkov, ktoré pozitívne ovplyvňujú naše zdravie. Obsahujú však alergén avenín, t.j. proteín podobný glutén, preto by ovsené otruby nemali konzumovať celiatici.

Prečo sú ovsené otruby zdravé?

Ovos je obilnina, ktorá je bohatá na ß-glukány, rastlinné steroly, nenasýtené mastné kyseliny, antioxidanty a vlákninu. Ovos má prirodzene vysoký obsah vlákniny (75-80%). Zrno má vysoký obsah bielkovín, ktoré majú priaznivý účinok pri telesnej vyčerpanosti, nespavosti, nervových poruchách. Priaznivo ovplyvňuje reguláciu cukru v krvi, podporuje činnosť štítnej žlazy, znižuje výskyt nádorových ochorení zažívacieho traktu a znižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Hodia sa aj pri diétnom režime, pretože dokážu zasýtiť na dlhú dobu a energiu uvoľňujú postupne. Osoh z nich majú aj ľudia s vysokým cholesterolom. Mimoriadne sú vhodné pre tých, čo majú problémy so stolicou, obsahuje totiž veľa vlákniny, ktorá dá tento problém do poriadku.

Tipy na použitie

Odporúča sa primiešať k akémukoľvek jedlu 1 kávovú lyžičku denne. Po použití je potrebné zapiť dostatočným množstvom vody (min. 2 – krát viac ako prijatých otrúb).

Ovsené otruby sa svojou univerzálnosťou podobajú ovseným vločkám alebo pohánke. Môžete ich pridať do omáčok, ktoré dokážu efektívne zahustiť, do jogurtu, tvaroh, mlieka, nátierok, koláčov, kaší. Sú súčasťou receptov pri pečení chleba alebo pri príprave mliečnych koktailov.

Skladovanie

Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Výživové údaje

Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1480kJ/353kcal; tuky 7,5g z toho nasýtené mastné kyseliny 1,2g; sacharidy 53g z toho cukry 0g; bielkoviny 16,1g; soľ 0,08g.

Category:

Date:

POST A COMMENT