Svojou prirodzenou bezgluténovosťou je vhodný aj pre celiatikov.
Pohánkový chlebík je expandovaný výrobok. Významné na tejto metóde je, že zvýšime stráviteľnosť narušením škrobov a bielkovín, zvýšime nutričnú hodnotu výrobkov a obsah vlákniny.
Prečo je pohánkový chlebík zdravý?
Pohánka sa v súčasnej dobe považuje za diétnu potravinu, ktorá má uplatnenie predovšetkým v racionálnej výžive. Je nutrične hodnotná, ľahko stráviteľná a obsahuje vlákninu. Zrná pohánky sú zdrojom kvalitných bielkovín s vysokým obsahom esenciálnych aminokyselín (najmä lyzínu), vitamínov (najmä skupiny B, C, E) a minerálnych látok (horčík, draslík, fosfor). Pohánka neobsahuje glutén, takže je vhodná pre pacientov, ktorý trpia intoleranciou na glutén. Pohánka má priaznivý vplyv na cievny systém, pečeň a tráviace ústrojenstvo.
Tipy na použitie
Chlebík je výborný na raňajky, desiatu alebo ako olovrant s nátierkami a zeleninou. Je tiež vhodný ako príloha k polievkam, prívarkom a šalátom. Výborná náhrada bežného pečiva pri rôznych druhoch diét.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste a chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g výrobku: energia 1454kJ/347kcal; tuky 2,27g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5g; sacharidy 68,28g z toho cukry 0,75g; vláknina 9,73g; bielkoviny 9,81g; soľ 0,66g.
Zloženie: pohánka tmavá 51%, ryža natural 48%, soľ morská 1%.
Nakúpiš na: