
Bezlepkový kakaový cheesecake
Potrebujeme : kukuričná múka Ravita (100 g), pohánková múka Ravita (50 g), vajce (1 ks), maslo (90 g), cukor trstinový Ravita (3 PL)
Plnka: smotana na šľahanie (250 ml), tvaroh (500 g), vajcia (3 ks), cukor trstinový Ravita (2 PL), kakao podľa chuti
Poleva: kyslá smotana (200 g), cukor trstinový Ravita (2 PL), kakao, mandle hobľované Ravita
Postup: Kukuričnú múku zmiešame s pohánkovou, pridáme vajíčko a maslo. Vypracujeme cesto a vložíme ho do chladničky na 30 minút oddýchnuť. Cesto rozvaľkáme a vložíme do okrúhlej formy (použili sme 26cm). Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov cca 10 minút. Pustíme sa do prípravy plnky. Zmiešame tvaroh so smotanou na šlahanie, vajíčkami a trstinovým cukrom a kakaom. Plnku vylejeme na predpečené cesto a ďalej pečieme v rúre na 150 stupňov, 50 minút. Na záver pripravíme polevu zmiešaním kyslej smotany s trstinovým cukrom a kakaom. Vylejeme na cesto, ozdobíme hobľovanými mandľami a dopečieme v rúre 10 minút. Po vychladnutí necháme v chladničke do druhého dňa. Pred podávaním môžeme ozdobiť kakaom a datľový sirupom.
Potom sa už len udržat a nezjesť to hneď celé 🙂