Letný šalát z bulguru
Ľahký letný obed
Potrebujeme pre 4 až 5 osôb : 1 balenie celozrnného bulguru Ravita, sladká kukurica (mrazená alebo z konzervy), červená fazuľa (varená prípadne z konzervy), čierne olivy, cibuľa, cesnak, paradajka, uhorka, maslo ghee (môžeme nahradiť olivovým olejom), jeera (rímska rasca), čierne horčicové semeno, rozmarýn, chilli, bazalka.
Postup: Bulgur si uvaríme podľa návodu. Ak nám ostane viacej vody tak bulgur scedíme. Na panvici si rozpálime maslo ghee na ktorom opražíme rascu, horčičné semeno, rozmarýn, chilli, cibuľu a cesnak. Podlejeme 1 dcl vody a počkáme kým sa voda odparí. Pridáme kukuricu, fazuľu, olivy a premiešame s bulgurom. Následne pridáme nadrobno nakrájané uhorky a paradajky. Podávame s čerstvou bazalkou 🙂