
Makovník bez múky
Štedrý makovec bez múky na ktorý nás inšpirovala Simi Malkova @foodlover . Ako sama hovorí intrákový koláčik z remosky :). No viete čo ? Je taký štedrý, že zmizol za okamih 🙂
Potrebujeme: 100 g mletého maku, 2 vajíčka, 250 g jemného tvarohu, 50 ml vody, trstinový cukor podľa chuti, lyžica mlieka, 75 g čučoriedok (použili sme mrazené)
Postup: oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka zmiešame s makom, s tvarohom (100g), vodou a trstinovým cukrom . Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Sneh pomaly vmiešame do cesta. Zvyšných 150 g tvarohu zriedime lyžicou mlieka a osladíme. Tortovú formu s priemerom 20 cm (my sme mali len 26cm 🙂 ) vystelieme papierom na pečenie. Rozotrieme naň makové cesto a lyžicou naň dávame kôpky tvarohu. Posypeme čučoriedkami a pečieme približne 25 minút pri teplote 180°C.
Dobrú chuť 🙂
Inak takúto krásnu lopatku máme od „Ručičkovo“ !