Cviklový cirok s kozím syrom
Výborný teplý šalát, na ktorý Vám stačí týchto pár surovín:
Potrebujeme:
- 1 balenie Cirok Ravita
- 1 cvikla
- 1 cibuľa
- 2 -3 strúčiky cesnaku
- korenie: rímska rasca celá, tymián, bazalka, rozmarín, čerstvý koriander, garam massala na cícer
- Cícer (vopred uvarený alebo 1 konzerva)
- kozí syr
Cirok obsahuje obrovské množstvo kvalitných bielkovín (špeciálne sa odporúča ak živočíšne bielkoviny nekonzumujete). Má nízky glykemický index a je prirodzene bezlepkový.
Postup:
Na hlbokej panvici orestujeme cibuľku, cesnak a koreniny (okrem garam massaly). Pridáme vodou prepláchnutý cirok, jemne orpažíme a zalejeme vodou (hrnček a pol). Varíme pod pokrievkou do mäkka za občasného miešania (cca 20-30 minút). Potom pridáme nastrúhanú cviklu a spolu orestujeme.
Na rozpálenej panvici opražíme Garam massalu a pridáme cesnak. Spolu orestujeme (3 – 5 minút).
Cviklový cirok podávame s teplým cícerom a kozím syrom. Nesmieme zabudnúť na čerstvý koriander! Ten dodá tú správnu chuť :).
Ak Vás recept zaujal sledujte našu výzvu s @mama_na_tretiu na INSTAGRAME. Môžete v nej hlasovať o ďalší produkt z ktorého pre Vás vytvoríme recepty.
Suroviny nakúpiš na