Sójové plátky
UFF, starneme. S extrudovanou sójou sme pred viac ako 19 rokmi na slovenskom trhu začínali. Pohľady na predajniach u nás na východe občas stáli za to ?. Málokto vtedy tušil čo to je.
Sójové plátky si u nás aj preto nájdu svoje miesto vždy. Radi z nich pripravujeme rýchly obed najmä počas teplejších dní keď radšej trčíme na záhrade ako v kuchyni ?.
Ozaj, a na aké najšialenejšie recepty využívate naše kaše? My v nich napríklad radi obaľujeme tieto plátky. Stačí ich už potom len jemne grilovať a JE TO!
Plátky vždy vopred namočíme v horúcom zeleninovom vývare. Môžeme pridať zopár kvapiek sójovej omáčky alebo korenia podľa vlastnej chuti. Po 15-20 minútach plátky dobre vyžmýkame a môžeme obaliť v kukuričnej kaši či klasickej strúhanke. Potom už stačí len jemne grilovať spolu so zeleninou a rýchly obed je hotový. Ak neviete aký tuk použiť prečítajte si náš článok od nuričnej špecialistky Judity Pálenikovej na túto tému TU.