Zaoberáme sa výrobou, predajom a distribúciou potravín zdravej výživy. Portfólio našej spoločnosti tvorí sortiment celozrnných, bezgluténových, bezlaktózových produktov a produktov patriacich do racionálnej výživy. Na slovenskom trhu pôsobíme 18 rokov a počas celého obdobia je našou snahou dbať na kvalitu používaných surovín a produktov, ako aj na tradíciu vyplývajúcu zo slovenského trhu. Neustále sa snažíme zlepšovať sortiment, prinášať nové produkty a poskytovať zákazníkom 100% služby. Náš tím je zložený z ľudí, pre ktorých je Ravita životným štýlom a dušou. Jednoducho povedané máme radi našu prácu a radi ju posúvame k Vám. :)

Baker

Sleduj nás:
Title Image

Blog

Výzva s @mama_na_tretiu

Kapustová pohánka s mungo fazuľkami!

Výborný samostatný chod napríklad s kyslými uhorkami či ako zaujímava príloha k akémukoľvek obedu.

Pohánka je prirodzene bezgluténová.

V súčasnej dobe sa pohánka považuje za diétnu potravinu, ktorá má uplatnenie predovšetkým v racionálnej výžive. Je nutrične hodnotná, ľahko stráviteľná a obsahuje vlákninu. Zrná pohánky sú zdrojom kvalitných bielkovín s vysokým obsahom esenciálnych aminokyselín (najmä lyzínu), vitamínov (najmä skupiny B, C, E) a minerálnych látok (horčík, draslík, fosfor).

priaznivý vplyv na cievny systém, pečeň a tráviace ústrojenstvo.
Zázračnou ju robí jej vysoký obsah rutínu, ktorý sa vo veľkej miere podieľa na zvyšovaní pružnosti ciev. Pohánka čistí krv a podporuje funkciu obličiek. Okrem toho reguluje zrážanlivosť krvi, znižuje cholesterol a celkovo posilňuje imunitný systém. Minimálne dvakrát týždenne by ju mali jesť ľudia, ktorí trpia na hemoroidy.

Potrebujeme:

  • 150g fazuľa Mungo
  • 250g Pohánky mechanicky lúpanej Ravita
  • 2 ks stredne veľké cibule
  • cesnak podľa chuti
  • kokosový tuk (alebo iný olej )
  • 400g kyslej kapusty
  • himalájska soľ Ravita
  • bio zeleninový bujón
  • koreniny: rímska rasca, rozmarín, bazalka, tymián, oregano, červená paprika

Postup:

Fazuľky si premyjeme a dáme variť s väčším množstvom vody mäkka. V druhom hrnci si na kokosovom tuku opražíme cibuľku, pridáme premytú pohánku. Trocha spolu opražíme, pridáme bio zeleninový bujón a soľ. Zalejeme vodou v pomere 1 diel pohánky na 1,5 dielu vody cca 15-20min. Na vacsej panvici orestujeme na kokosovom tuku cibuľku s cesnakom, pridáme koreniny podľa chuti. Vmiešame kyslú kapustu a posypeme červenou paprikou. Opražime 10-15 minút.
Všetky ingrediencie spolu premiešame a vložíme do jánskeho skla. Potrieme kyslou smotanou a dáme piecť na 200 stupňov 10-15 minút.
Podávame s jogurtom a petržlenovou vňaťkou.

Suroviny nakúpiš na: